MAFC-BME logo

KÉZILABDÁZZ!

A strandkézilabda

A strandkézilabda lényegében egy specifikus labdával végzett pontszerző csapatsportág, ahol a szemben lévő felek két, egyenként 10 perces játékrészben küzdenek meg egymással a félidei győzelmekért.

A játék különlegességei, hogy a pálya talaja homok, a támadás emberelőnyben történik, a játéktér szélességének egész területén van lehetőség a cserére, és vannak különböző pontértékű gólszerzési lehetőségek.

A strandkézilabda a teremkézilabdázás sportági hagyományait felhasználva, majd azokat elhagyva alakult ki, és hozta létre a saját szabályait és fejlődési lehetőségét. Eredendően és már a nevéből adódóan az élmény fontosságára helyezi a hangsúlyt, hiszen a klasszikus strandolás lényege is egyfajta szórakozás, örömszerzés – így ennek mentén próbálja megteremteni ezt a lehetőséget a sportolni és versenyezni vágyók számára.

Magyarországon 1999 óta rendeznek hivatalos versenyeket a nyári szezonban Nemzeti Bajnokság néven. A honi válogatottak a sportágban régóta a világelithez tartoznak minden nemben és korosztályban: az utóbbi évtizedben utánpótlásban az Európa- és világbajnokságokon is több aranyérem született, felnőttben több Európa-bajnoki arany-, ezüst és bronzérem, világbajnoki ezüst és bronzérem.

A válogatott gerincét alkotó Hír-Sat BHC a magyar férfi strandkézilabdázás legeredményesebb csapata, 6-szoros Magyar Bajnok, 5-szörös Magyar Kupagyőztes, 3-szoros Bajnokok Kupája 3. helyezett.

A mi csapatunk a Hír-Sat BHC utánpótlás csapata lesz, gyere Te is, játsszunk együtt! Jelentkezz itt, ha kipróbálnád az edzést!

Ha szeretnél híreket kapni

Jelezd itt:

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Ha van kedved kipróbálni,

ÍRD MEG

hol keressünk!